Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EPizódismertetők(49)

2010.02.09

117.
Micaela meglát Simonnál egy könyvet, ami éppen a "la pieta" címu képnél van nyitva. Simon elveszi a könyvet minden magyarázat nélkül hagyva a lányt. Lila egy feliratot vesz észre Ivonne hátán: " La Pieta ". Micaela párhuzamot von Michaelangelo mûve és Júdás Asszonya gyilkossága közt. Salomon azt javasolja neki, hogy kutassa át Simon szobáját.
Micaela nem szívesen tér vissza a farmra, de végül belemegy, és végrehajtja a küldetést. Tita Simon matraca alatt találja Júdás Asszonyának listáját. Simon nincs éppen a házban, Marcos pedig nem érti, hogy mi ütött a testvérébe. Juaka megtalálja a végrendelet utolsó oldalát, amiben valószínuleg az elrejtett vagyon pontos helye meg van határozva. Chichita felfedezi Ismael muhelyében a figurát " a megfeszített Sebastian" címmel. Pontosan olyan a rajz, mint ahogyan Ernestót is megtalálták. Ismael persze tagadja, hogy bármi köze lenne a két dolognak egymáshoz. Simon elmagyarázza a bátyjának, hogy a lista, amit a matrac alatt találtak, azt Ivonne hozta el hozzá, arra kérte ot a no, hogy rejtse el. Ismael elmegy a rendõrségre, ahol a vallomásában Aliriot vádolja meg, azt mondja, hogy a testvére utasítására kereste meg azokat a képeket. Pancho a gyilkos csapdájába esik.

118.
Lila elmondja, hogy a vizsgálatok során, egy férfi kézlenyomatát találták Ivonne hátám. Salomon és Gloria Ismaelt faggatják. Calixtoék épp a gyanúsítottakat párosítják, mikor belép Altagracia. Chichita megjelenik férfinak öltözve, és nekiesik Altagracianak. Lila és Calixto két személyre gyankszik, akik, szerintük Júdás asszonyai lehetnek. Juaca lemegy a pincébe, hogy megkeresse a pénzt, de ott találja Cordit és Panchot, akik jelenlétükkel megzavarják, hogy tovább keresse a pénzt. Ismael elmegy Lilához és Calixtóhoz, azért, hogy figyelmeztesse õket, hogy a bátyja lehet a gyilkos, aki ot is megfélemlítette. Azt mondja, hogy a bátyja néhány híres alkotásról kért tole másolatot, amit aztán a gyilkosságokhoz felhasznált. Valaki telefonál Panchónak és Gabrielnek, hogy menjenek a pincébe az éjjel, a két fiú nem számít arra, hogy csapdába csalják oket. Panchot elrabolja Júdás asszonya.

119.
Cordi Lilától tudja meg hogy mi történt Panchoval. Gloria kéri Sebastiant, hogy árulja el a gyilkosa nevét. A pap elvezeti a fiatalokat a pincébe, Panchohoz, aki még életben van. Sebastian rámutat valamire, Glória pedig úgy érzi, hogy az ott Júdás Asszonyának a rejtekhelye. Gloria Salamon elé áll, amikor Júdás Asszonya a férfira fog egy pisztolyt. Salomon dulakodni kezd Júdás Asszonyával, sikerül lefegyvereznie. Ekkor érkezik meg Calixto és Lila. Salomon leveszi a maszkot Júdás Asszonyáról...Mindannyian döbbenten nézik, hogy a maszk mögött a barátjuk, Ismael rejtõzött. Chichita megfélemlíti Ludovicot és Leonciót. A két férfi azt gyanítja, hogy a no Júdás Asszonya és valamelyik fia segít neki. Ismael csak gúnyosan grimaszol - nem én vagyok Júdás Asszonya. "Én csak egy porszem vagyok mellette, egy tanuló a nagy mester mellett...Semmit nem tudtatok meg". Cordelia sikítva rohan hozzá…ekkor elõkerül valami Ismael kezébõl. Méreg, ezzel eléri, hogy hagyják ot futni, Cordit ejtve túszul, eltunnek az alagútban. Altagracia végül beleegyezik, hogy hozzámegy Marcoshoz.

120.
Lila közli Ricardával, Chichivel, Leoncióval és Ludovicoval, hogy Júdás Asszonyának a segédje Ismael. Chichi megpróbálja megnyugtatni Ricardát, biztosítva a szerencsétlen anyát, hogy Ismael szereti Cordit, és nem fogja bántani õt. Ismael Cordinak azt mondja, hogy megölhetné ot, amiért nem viszonozta a szerelmét, közben a templomhoz érnek az alagúton át, ott pedig a gyóntatószék felé tuszkolja a lányt. A rendõrség és Salomon sikeresen megmenti a lányt és letartóztatja a gyilkost.
Panchot a kórházba szállítják, ahol az orvosok nem tudják beazonosítani a mérget, amit beadtak a férfinak. Cordi úgy dönt, hogy bemegy a börtönbe Ismaelhez, hogy megtudja az ellenszer nevét. Alirio bevallja, hogy tulajdonképpen mindig is tudta, hogy ki a testvére. Ismael emlékezteti Calixtot, hogy élvezte, amikor keresztre feszítették Júdás asszonyával a temetõben.
Az orvosok közlik, hogy nem tudják, hogy Panchonak milyen mérget adtak be, ezért csak késleltetni tudják, a méreg hatását.
Berenice Dulce segítségével próbálja kinyitni a széfet. Alirio elmondja, hogy tudta, hogy a testvére segíti Júdás asszonyát, mivel egyszer rajtakapta, amikor átöltözött. Ismael elmondja, hogy Ludoért tett mindent.

121.
Ismael nyíltan bevallja, hogy o Júdás Asszonya, és mindent az apja szeretetéért és figyelméért csinált. Elmondja, hogy Sagrario volt az elso áldozata, akit az apja mindig haszontalannak tartott. Akkor még nem volt tapasztalata és elõször csak vörös festékkel öntötte le, de ez nem volt túl sikeres ötlet, ezért korrigálta…
Lila követeli, hogy nevezze meg az igazi Júdás Asszonyát. Ismael csak kineveti, hogy a mestert soha nem fogják elkapni...Ricarda, Altagracia, Chichi mindnyájan bevallják, hogy ok Júdás asszonyai. Berenice beszél Simonnal, hogy gyûlölet helyett, inkább keresse meg Micaelát és élvezzék a szerelmet. Salomon, Gloria és Cordelia bemegy Ismelhez a börtönbe, hogy megtudják milyen mérget adott be Panchonak. A rab Júdás Asszonya üzenetét adja át Cordinak. Így tudja meg, hogy valójában Rebeka az anyja. A lány akkor döbben meg igazán, amikor Leoncio mindezt igazolja. René közli Gabriellel és Petuval, hogy el akar menni a városból. Gloria megkéri Ismaelt, hogy mentse meg Panchot, de Ismael csak annyit mond neki, hogy inkább mentse meg a lány a férfi életét. Juaka fél, hogy Ismael elmondhatja Glóriának is az igazat a származásáról, de Altagracia biztosítja õt, hogy ez nem fog megtörténni

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Archívum

Naptár
<< Január / 2020 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 216749
Hónap: 4633
Nap: 118